Kvalitní krmivo pro psího parťáka? Dagsmark umí!

Rád bych se podělil o zkušenostech s finským krmivem Dagsmark, které jsme přinesli na Český trh jako absolutně neznámé a s tím se pojí nedůvěra lidí v nakupování něčeho, co neznají. Dagsmark totiž není dlouho zaběhlá značka na našem trhu s krmivy, aby si o něm lidi povídali. Spíše nabádá k objevování něčeho nového a s klidným srdcem můžu říct "Opravdu kvalitního".

Před dvěma lety jsme přišli s myšlenkou přinést na český trh opravdu kvalitní krmivo a zpřístupnit jej lidem, kteří nechtějí utrácet tisíce korun za již profláknuté značky. První myšlenka byla najít krmivo v severských zemích, kde je životní úroveň obyvatel na vyšší úrovni, než ve střední Evropě. Můžeme si nalhávat, co chceme, ale byli jste někdy ve Finsku, Švédsku nebo Norsku? My ano a můžeme jen potvrdit. Osobně jsem si po opuštění letiště připadal jako někde v budoucnosti minimálně o 20 let dále.

Zpátky ke krmivům. V naší maličké zemi je již spoustu severských značek, o kterých jsme si zjistili první poslední, ale žádná z nich nevyhovovala našim představám, protože jsme nedokázali dohledat původ surovin, byla horší komunikace s výrobcem nebo nekomunikoval pro jistotu nikdo. Když jsme přišli na Dagsmark, byli jsme uchváceni. Tato "malá" firma na výrobu krmiv nám otevřela naprosto vše. Zjistlili jsme, že všechny základní suroviny pocházejí z vlastních farem, kde se o vše starají v Bio kvalitě. 

Uvedu jeden příklad: Náš nejvymazlenější pes Henry měl vždy problémy s granulemi s kuřecím masem, ať jsme vyzkoušeli cokoliv. Zároveň také víme, že kuřecí protein je pro psa nejjednodušší na trávení, proto jsme chtěli od štěněte krmit kuřecím. Bohužel to Henry nebyl schopen přijmout. Na veterině jsme zjistili, že patří ze 2 milionů registrovaných psů v České republice mezi oněch 10 000 s intolerancí na kuřecí maso. Pak jsme vyzkoušeli granule Dagsmark HÄRMÄ a nevěřili tomu, co se s Henrym děje. Žádná alergie ani intolerance se neprojevila. Naopak Henry nabral svalovou hmotu a v období zátěže začal prospívat, jako na jiných granulích dříve neprospíval. Je tedy problém v intoleranci na kuřecí maso nebo má problém s tím, jak je kuřecí maso zpracováváno? Nebo jde o kvalitu vstupní suroviny? My věříme, že ANO! 

To nás přivedlo k jasnému rozhodnutí. Dagsmark musí vyzkoušet i ostatní. Hned jsem objednal první paletu s krmivem a rozhodili jsme ji mezi kamarády pejskaře, aby nám poskytli zpětnou vazbu. Neměli jsme jedinou špatnou. 

Ve stejné době jsme si pořídili štěně, které dostalo finské jméno Kimi. Fanoušci F1 budou moc dobře vědět, kdo je Kimi :). Od malička jej krmíme granulemi Vimpeli a prospívá mnohem lépe, než všichni psi, které jsme měli doposud. Tabulkový růst kostí a svalové hmoty hovoří podle mne za vše. Momentálně má 11 měsíců a je připraven na velkou budoucnost, která ho ve sportech čeká!

Teď zpět k faktům.

Každý majitel psa chce pro svého čtyřnohého parťáka to nejlepší. Jednou z nejdůležitějších věcí je kvalitní krmivo, které mu poskytne všechny potřebné živiny pro zdravý a aktivní život.

Pokud hledáte kvalitní krmivo pro svého psa, měli byste se zaměřit na následující faktory:

  • Kvalita použitých surovin - krmivo by mělo být vyrobeno z kvalitních surovin, které jsou pečlivě vybrány a zpracovány.
  • Obsah masa - kvalitní krmivo by mělo obsahovat vysoký podíl masa, který je bohatý na bílkoviny.
  • Obohacení o živiny - krmivo by mělo být obohaceno o další důležité živiny, jako jsou omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, vláknina nebo minerály.

Krmiva Dagsmark splňují všechny tyto požadavky. Granule jsou vyráběny z ryze finských surovin nejvyšší kvality. Maso pochází z místích a vlastních farem, ryby jsou loveny v Baltském moři. To zajišťuje zdravý růst a vývoj vašeho psa. Dagsmark nabízí škálu krmiv pro psy od štěněcího věku po psí seniory. Vše je založeno zatím na kuřecím nebo rybím proteinu. 

Proč? Ptal jsem se pana ředitele společnosti Dagsmark Petfood. Odpověď zněla jasně: "Nemůžu začít zpracovávat jehněčí nebo hovězí maso jen tak. Musel bych postavit další farmu, abychom uhlídali kvalitu vstupních surovin. Možná v příštím zaměstnání budu pasáček ovcí."

Co říkají o granulích od Dagsmarku naši zákazníci?

"S granulemi jsme moc spokojení, tedy nejvíce spokojený je náš mladý aktivní ohař (výcvik, canicross, kolo, dogtreky). Skoro rok jsme řešili jeho nepřibírání, hubnutí po jakékoli větší zátěži, nepohodlí způsobené špatným trávením (stolice 5x denně) a zažíváním. Vyzkoušeli jsme několik značek granulí včetně veterinární diety a pak nám do života vstoupila Lucie a doporučila Dagsmark Häme. Doporučení podložila jak svými zkušenostmi, tak i rozsáhlými znalostmi v oblasti krmiv. A je po problémech. S čistým svědomím doporučuji i dál a děkujeme!" 

 Napsala spokojená zákaznice Dáša

"Krmivom Vimpeli kŕmim môjho psíka od štyroch mesiacov a som veľmi spokojná. Hlavne viem že kŕmim kvalitným krmivom. Pes nemá žiadne tráviace problémy, je nadherne osvaleny, má krásnu srsť a veľmi mu chutia."

Napsala spokojená zákaznice Soňa

Objednejte si malé balení granulí Dagsmark dle vaší potřeby a zjistěte sami.

Patrik